مزوتراپی مو؛ موهای خود را بیمه کنید

مزوتراپی مو کلینیک دکتر عروجی

مزوتراپی مو

ریزش مو و کم مویی یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که بین زنان و مردان مشترک است؛ عواملی همچون وراثت و ژنتیک، مشکلات روحی، استرس، تکرار استفاده از وسایلی مانند سشوار و اتو مو، رنگ های شیمیایی، دکلره و شوینده های نامناسب همگی موجب ایجاد ریزش مو و کاهش کیفیت موی سر می شود.

مزوتراپی که تزریق مواد مفیدی مانند پروتئین ها، ویتامین ها، مواد مغذی و غیره به لایه میانی پوست و دقیقا در موضع بیماری، مشکل یا درد است را در مقاله پیش به طور کامل توضیح دادیم. مزوتراپی اگر در لایه میانی پوست سر انجام شود می تواند در رشد موها، احیای موی سر و کاهش ریزش مو در مدت زمانی کوتاه بسیار موثر باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با مزوتراپی مو، روش انجام، موارد منع مصرف، مزایا و عوارض آن به طور کامل آشنا کنیم:

 

مزوتراپی مو چیست؟

ریزش و آسیب مو معمولا در افراد بالای 22 سال رخ می دهد که البته در مردان نیز شایع تر از زنان است. برای رفع این مشکلات راه های بسیاری وجود دارد و هر روز به تعداد و انواع آن ها افزوده می شود. مزوتراپی مو یکی از جدیدترین این روش هاست که البته در مقایسه با سایرین مزایایی دارد که در صورت آشنایی با آن احتمالا جزء اولین انتخاب های شما برای درمان و جلوگیری از ریزش مو خواهد بود.

مزوتراپی مو فرآیندی بسیار ساده و نوعی درمان غیر جراحی است که با فراهم کردن ویتامین های لازم و مورد نیاز پوست و مو موجب ایجاد موهای متراکم، سالم، درشت، قوی و بلند هم در مردان و هم زنان می گردد. البته این درمان نیز مانند سایر درمان های موضعی ریزش مو یک مکمل است و درمان اصلی محصوب نمی شود.

مزوتراپی مو تزریق ترکیبی از مواد معدنی، ویتامین ها، عصاره برخی گیاهان دارویی، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و پروتئین هاست که به فولیکول های مو در لایه میانی پوست سر (مزودرم) و زیر لایه سطحی پوست ( اپیدرم) تزریق می شود. این مواد با تزریق موضعی به سرعت و به خوبی جذب ریشه های مو می شود و سریع ترین و بهترین نتیجه را برای افراد فراهم می کند. انتخاب نوع و ترکیب این مواد وابسته به علل ریزش مو، مقدار ریزش و سابقه بیماری فرد است که توسط پزشک با انجام آزمایشات یا تست آنالیز مو انجام می گردد.

 

مزوتراپی مو چگونه انجام می شود؟

 در این روش از سوزن هایی نازک و استرلیزه برای تزریق به لایه میانی پوست استفاده می شود. در این روش، تزریق ایمن مواد، یا به صورت مستقیم به وسیله سرنگ هایی نازک مانند سرنگ انسولین یا به وسیله دستگاه های مخصوص انجام می شود. البته این دستگاه ها به دلیل آنکه مواد مغذی را به خوبی و با توزیع یکسان به سلول های پوست سر می رساند، نتیجه بهتری خواهد داشت.

 

چرا مزوتراپی برای مو؟

مزوتراپی مو روشی غیر تهاجمی و تقریبا بدون درد است؛ تزریق ماده درمانی در لایه مزودرم پوست و درست در موضع مورد نظر نتیجه ای سریع تر و موثر تر از سایر درمان ها برای فرد به ارمغان می آورد. مزوتراپی مو سلول‌های مو را به خوبی تغذیه می کند تا از ریزش مو جلوگیری کند. است علاوه بر این، مزوتراپی مو با افزایش متابولیسم سلولی، بهبود گردش خون در پوست سر، احیا و تقویت فولیکول های مو باعث تحرک کلاژن ها، از بین رفتن عفونت‌ها، بهبود رشد موی سر، افزایش قطر و تقویت مو در زنان و مردان خواهد شد.

از مزایای مزوتراپی برای مو می توان به سرپایی بودن درمان و عدم نیاز به بیهوشی ، محافظت از مو و پوست سر در برابر عوامل اکسید کننده و نرم و براق شدن موها اشاره کرد. به جز این مزوتراپی مو می تواند برای درمان مشکلاتی مانند شوره سر نیز به کار رود؛ گفته می شود مزوتراپی مو می تواند حتی شوره‌های سر شدید را درمان کند. البته در این مورد نیز حتما با پزشک خود مشورت کنید.

 

موارد و موانع مصرف مزوتراپی برای ریزش مو

مزوتراپی برای هر فردی که دچار ریزش مو، نازکی مو و یا مبتلا به شوره سر است مناسب خواهد بود. کسانی که به محلول های ریزش مو مانند ماینوکسیدیل حسساسیت دارند نیز می توانند مزوتراپی را جایگزین درمان خود کنند.

گرچه عوارض جانبی مزوتراپی مو مانند اثرات آلرژیک و تداخلات دارویی، نسبت به دیگر درمان ها کمتر است، اما این درمان نیز همچون انواع درمان های دارویی موارد منع مصرفی در افراد با سابقه بیماری های خاص دارد؛ مبتلایان به بیماری های پوستی و التهابات پوستی، بیماران دیابتی، مبتلایان به بیماری های قلبی، هموفیلی و یا صرع و زنان باردار و شیرده بهتر است تا بهبود بیماری و پایان دوره درمان خود از مزوتراپی استفاده نکنند.

این روش فاقد درد است اما ممکن است برخی بیماران در نتیجه ورود سوزن به بدن احساس سوزش کنند که البته بسیار اندک است. از عوارض کلی این روش درمانی می توان به کبودی، تورم، التهاب یا در مواردی نادر به زخم وعفونت نیز اشاره کرد.

 

مراقبت های قبل و بعد از مزوتراپی مو

  • پیش از مراجعه به پزشک موهای خود را شستشو داده و از مواد حالت دهنده مو و یا حتی مواد ضد ریزش مو استفاده نکنید.
  • در دوره درمان از رنگ کردن مو بپرهیزید.
  • بعد از تزیق هر روز و هر بار چند دقیقه محل تزریق را ماساژ دهید.
  • در طول درمان برنامه غذایی سالم داشته باشید و ضمن انجام ورزش های منظم، از خوردن چیپس و پفک و غذاهای کنسروی اجتناب کنید.

مدت انجام مزوتراپی مو

تعداد جلسات مورد نیاز و فواصل آن ها توسط پزشک تعیین می گردد اما به طور کل می توان گفت مزوتراپی مو 10 تا 15 جلسه به صورت یک تا سه هفته  نیاز دارد که این فواصل بنا به تشخیص پزشک می تواند افزایش یابد. اثربخشی مزوتراپی بعد از 5 جلسه مشهود است. بعد از پایان دوره درمان لازم است هر سال یا چند سال یکبار آن را تکرار نمایید.

 

سخن آخر

به دلیل اینکه در مزوتراپی نیاز است پزشک ترکیبات دارویی را متناسب با نوع نیاز شما انتخاب کند و البته داروهای تقلبی نیز در بازار کم نیستند برای انجام مزوتراپی خوب به مراکز معتبر و پزشکی ماهر مراجعه کنید.

کلینیک دکتر عروجی یکی از همین مراکز است که خیال شما را بابت دریافت بهترین خدمات متناسب با نوع نیازتان آسوده می کند.