لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد

موهای زائد یکی از آزاردهنده ترین مشکلات زیبایی است که همه افراد را در طول عمر خود درگیر می کند. رفع این موها که می تواند از تمیزی و آراستگی ظاهری بکاهد یکی از دغدغه های بشر در طول زمان بوده و به همین دلیل راه های متنوعی برای از بین بردن آن ها خلق شده است.
پودرها و کرم های موبر تا مومک و دستگاه های برداشت موی زائد مانند اپیلیدی تلاش ها را برای رفع این همراهان همیشگی بدن ما نشان می دهند.
اما در سال های اخیر بشر به فکر حذف دائمی موهای زائد افتاده و به همین دلیل انواع دستگاه های الکترولیز، لیزر و … را اختراع کرده است. البته نمی توان گفت که این دستگاه هایی که با نام رفع دائمی موهای زائد تولید شده اند برای همه عمر شما را از شر موهای زائد راحت می کنند، بلکه عملکرد این دستگاه ها نیز به کم مویی یا پر مویی فرد، مشکلات هورمونی، رنگ پوست و … نیز بستگی دارند. این دستگاه ها در چندین جلسه موهای زائد را کم و نازک می کنند. البته فراموش نکنید که رفع موهای زائد با این دستگاه ها نیز پس از طی دوره کامل درمان هرچند وقت یکبار نیاز به تجدید شدن دارد.
لیزر موهای زائد که به خصوص در چند سال اخیر طرفداران زیادی یافته است گرچه فواید و مزایای زیادی دارد اما همچون هر روش درمانی موانع و محدودیت هایی دارد که خوب است پیش از اقدام به آغاز آن، به طور کامل با این موارد آشنا گردید. در این مقاله با ما همراه شوید تا ضمن آشنایی با لیزر موهای زائد از صفر تا صد، با عوارض و مراقبت های مورد نیاز این روش آشنا شوید:

 

 

چگونه با لیزر،  موهای زائد از بین می رود ؟

 

لیزر یک روش غیرتهاجمی و بی خطر است که برای اثرگذاری بر مو، بدون آسیب به پوست، بر فولیکول های مو عمل می کند. نور تابشی لیزر توسط ملانین موجود در ساقه و همچنین فولیکول مو جذب شده و تبدیل به انرژی گرمایی می شود. این انرژی دمای مو را بالا برده و با تخریب سلول های سازنده مو، ریشه آن را می سوزاند. البته این عملکرد تنها بر موهایی صورت می گیرد که در مرحله رشد (آناژن) از سیکل تکامل مو قرار دارند. (هر مو در طی تکامل خود سه مرحله آناژن یا رشد، انتقالی یا کاتاژن و استراحت یا تلوژن را طی می کند. ) با توجه به آنکه در هنگام مراجعه برای لیزر همه موهای بدن در مرحله آناژن قرار ندارند، جلسات انجام لیزر باید به تناوب تکرار شود تا همه موهای بدن در مرحله آناژن قرار گرفته و لیزر بر آن ها عمل کند.

با توجه به آنکه پرتوهای تابشی لیزر بر ملانین مو اثر می کند و ملانین رنگدانه وعامل سیاهی موست، می توان گفت لیزر بر موهای تیره عملکرد بهتری دارد. بر این اساس می توان گفت، در افراد تیره پوست به دلیل آنکه در سطح پوست آنان نیز ملانین بیشتری نسبت به افراد با پوست روشن وجود دارد، بخشی از پرتوها توسط ملانین پوست جذب می شود و عملکرد لیزر برای رفع موهای زائد آن هارا کاهش می دهد. بنابراین می توان نتیجه گرفت بهترین عملکرد این نوع لیزر در افرادی با پوست روشن و موهای تیره خواهد بود.

 

 

آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟

 

لیزر موهای زائد را برای تمام نقاط بدن به جز اطراف چشم می توان به کار برد. ( بیشتر درخواست استفاده از این لیزر در خانم ها برای نواحی بیکینی، زیر بغل و پاها و در آقایان برای کمر، سینه، صورت و پاهاست. )

اما در پاسخ به این سوال که این روش چه معایبی دارد باید گفت به دلیل عملکرد لیزر موهای زائد بر فاصله دو تا سه میلی متری از سطح پوست، به لایه های پوست و زیر آن و نیز غدد بدن آسیبی نمی رساند. بنابراین استفاده از لیزر در نواحی زیربغل، بیکینی و سینه برای از بین بردن مواهای زائد، عمل پر خطری نبوده و بر غدد لنفاوی و بافت سینه آسیبی نمی‌رساند و یا موجب ناباروری نمی‌شود.

هنگام انجام لیزر عینکی به فرد داده می شود تا چشم ها را از آسیب لیزر دور نگاه داشت. حتما چنین عینکی را از پزشک یا اپراتور درخواست کنید.

 

 

چه کسانی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند ؟

زنان باردار

کودکان

افرادی که دائما در معرض آفتاب مستقیم قرار دارند

مبتلایان به زگیل، عفونت و زخم های فعال در محل لیزر

مصرف کنندگان داروهایی مانند روآکوتان، تتراسایکلین، داکسی سیکلین، ماینوسیکلین.

 

 

آیا تاثیر لیزر موهای زائد دائمی است؟

 

موهای زائد بر بدن هر فرد بالغی رشد می کند اما میزان آن در افراد مختلف متفاوت است. برخی مشکلات هورمونی مانند تخمدان پلی کیستیک در زنان می تواند میزان این موها را افزایش دهد یا آن ها را ضخیم تر و سیاه تر کند. این اختلالات موجب می شود تا از درمان با لیزر جواب مطلوب و مورد انتظار حاصل نگردد. لازم است مبتلایان به این گونه مشکلات پیش از اقدام به لیزر موهای زائد برای درمان مشکلات هورمونی خود اقدام کنند.

در صورت نبود مشکل هورمونی و طی جلسات به صورت کامل و البته در کلینیکی معتبر با دستگاه های استاندارد لیزر می تواند تا حد زیادی موهای زائد را کاسته و آن ها کم و نازک کند. اما این نتیجه برای دائمی بودن به تجدید هرساله به صورت یک یا دو جلسه نیاز دارد.

همانطور که گفته شد دستگاه های لیزر و نوع آن ها نیز در میزان تاثیر لیزر بر رفع موهای زائد موثرند. این دستگاه ها بسیار متنوعند. دستگاه های رفع موهای زائد با پرتو نور دو نوعند:

 

 

سیستم غیر لیزری

این دستگاه ها گرچه سیستم نوری هستند اما قدرت کمتری دارند و البته ارزان تر از سیستم های لیزری هستند. این دستگاه های غیر لیزری IPL نام دارند و عوارض آن ها کمتر و البته تاثیر آن ها نیز پایین تر است. بازگشت مو نیز با این دستگاه محتمل تر است و در بازه زمانی کوتاه تری اتفاق می افتد. دستگاه هایی که با نام لیزر موهای زائد خانگی معروفند نیز در این دسته جای می گیرند.

دستگاه های لیزری

این دستگاه ها در مدل های مختلف موجودند که هر یک مکانیزم و طول موج خاص خود را دارند. دایود و الکساندرایت از رایج ترین این دستگاه ها هستند. دستگاه الکساندرایت در ایران رایج تر و محبوب تر است

دستگاه الکساندرایت یک دستگاه آمریکایی است که به دلیل برخورداری از قابلیت تنظیم طول موج، انرژی مورد نیاز برای رنگ های مختلف پوست و مو را فراهم می کند و البته جز دستگاه ها با کم ترین خطر است.

تاثیر این دستگاه طولانی مدت است و به دلیل تاثیرگذاری مناسب بر موهای تیره و ضخیم برای نژاد ایرانیان کاملا مناسب است. (برای آگاهی از آنکه چه دستگاهی برای از بین بردن موهای زائد بهتر است به مقاله انواع دستگاه های لیزر موهای زائد مراجعه کنید؛ با توجه به موارد ذکر شده حتما پیش از اقدام به رفع موهای زائد در یک کلینیک، نوع دستگاه مصرفی آن را سوال کرده و برای انتخاب بهترین دستگاه، مناسب پوست و موی خود با پزشک مشورت نمایید.)

این روش گرچه یک عمل جراحی نیست اما برای بهترین بازدهی، نیاز به مراقبت ها و آگاهی از عوارض و مشکلات احتمالی دارد. برای اطلاع از این موارد به قسمت دوم همین مطلب مراجعه نمایید.

فراموش نکنید که بازدهی لیزر و تاثیر تمامی موارد ذکر شده با حداقل عوارض منوط به مراجعه شما به کلینیک های معتبر تحت نظارت پزشکی کارآزموده است. کلینیک دکتر عروجی با ارائه تخصصی ترین خدمات پوست، مو و زیبایی، به شما کمک می کند تا بی دردسر نیازهای خود را به بهترین نحو با کمترین عوارض احتمالی مرتفع سازید. پس هم اکنون برای وقت گیری  و مشاوره با کلینیک دکتر عروجی تماس حاصل نمایید.

تماس سریع

  • آدرس تهران، صادقیه، پشت بیمارستان ابن سینا، خیابان اعتمادیان، پلاک 28 (ساختمان پزشکان فدک)، طبقه 2
  • تلفن 021-44059450

مقالات مرتبط با لیزر موهای زائد